Musea

Musea bieden bezoekers een mooie mix van kennis en beleving. Ook hier kan de vraag wie die bezoekers nu eigenlijk zijn door ExpoResult nauwkeurig beantwoord worden. Het benaderen van mensen die een e-ticket hebben gekocht, volstaat namelijk niet om een goed beeld van hen te krijgen. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever is ExpoResult in staat om een representatief beeld op te stellen van de bezoekers en wie zij zijn.

Representatief onderzoek is van groot belang om marketinginspanningen goed te kunnen evalueren. Als die inspanningen gericht zijn op een bepaalde doelgroep, dan wil je ook weten of die doelgroep (vaker) is gekomen.

Vanzelfsprekend nemen we daarnaast relevante zaken op in het onderzoek die van invloed kunnen zijn op de totale beleving, zoals bij voorbeeld de bereikbaarheid, het kopen van het entreebewijs, de faciliteiten, de tentoonstelling, de medewerkers.

Circle Kroller
Lies Boelrijk,
Hoofd Marketing & Business Development
Kröller-Müller Museum
Vanuit onze behoefte om een goed beeld te krijgen wie onze bezoekers nu precies zijn en hoe ze tegen een aantal zaken aankijken, zijn we in contact gekomen met ExpoResult. Het bureau kenmerkt zich door de combinatie van kwaliteit, snelheid, flexibiliteit, kennis van zaken en service. Ik vind het prettig om te werken met mensen die aan een half woord genoeg hebben en aan de slag gaan en dat trof ik bij ExpoResult. De resultaten van het onderzoek zijn zeer waardevol voor ons museum.