0/5
Exporesult Logo

In de afgelopen jaren zijn op de Huishoudbeurs en op de Libelle Zomerweek voor tientallen A-merken effectiviteitsmetingen uitgevoerd. Hieronder kunt u een aantal vragen beantwoorden om een idee te krijgen van wat u van een deelname kunt verwachten of om uw eigen bevindingen aan te spiegelen. Uiteraard zijn individuele resultaten niet alleen afhankelijk van de performance maar ook van type bedrijf en product.

Wij gebruiken uw e-mailadres alleen om de resultaten van deze mini-enquête te verzenden.

Met het invullen van uw e-mailadres gaat uw akkoord dat wij uw e-mailadres vastleggen om de resultaten van de benchmark te kunnen mailen. Voor meer informatie lees ons privacy- en cookie statement.

Hoeveel procent van de bezoekers aan de beurs bezoeken een stand van een A-merk?

Bedenk dat ongeveer negen op de tien bezoekers uw stand zien. Uw bekendheid is dus geen garantie voor bezoek. Ook een A-merk moet proactief te werk gaan om zo veel mogelijk traffic te genereren.

Hoeveel procent van de bezoekers van de stand van een A-merk is nog geen gebruiker van het product dat op de stand wordt gepromoot?

De meerderheid van uw standbezoek is nog niet bekend met het product dat u promoot. Deze potentiele nieuwe productklant heeft doorgaans een extra zetje nodig om uw product te proberen. Goede standbemanning verstaat de kunst der verleiding.

Hoeveel procent van de bezoekers van de stand van een A-merk is nog geen gebruiker van het A-merk?

De potentiele nieuwe merkklant. Een waardevolle groep, die te vaak langs de stand loopt, omdat ze het merk (nog) niet gebruiken. Des te meer reden om proactief deel te nemen en na te denken over stopping power. Er lopen er namelijk genoeg rond op de beurs.

Hoeveel procent van de bezoekers die de stand van een A-merk verlieten met koopintentie wordt na de beurs een blijvende koper van een of meer van de gepromote producten?

Eenmaal met een positief gevoel over het product huiswaarts gekeerd, blijkt de standbezoeker met koopintentie deze vaak om te zetten in blijvende aanschaf. Beursdeelname loont, maar kan nog meer lonen als de trechter bovenin nog beter wordt gevuld met bezoekers aan de stand. Het verlengen van de promotie met acties in de supermarkt kan er voor zorgen dat de fuik ook aan de onderkant zo breed mogelijk blijft

Wilt u weten hoe een en ander voor u uitpakt? Doet u niet of nauwelijks onderzoek naar de effectiviteit van uw live communicatie? Wilt u wel eens antwoord op de terugkerende vraag naar ROI van beursdeelname? Neem contact met ons op. Wij informeren u graag.

Neem contact met ons op